Σελίδες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εγχειρίδιο κυβερνητικού συνδικαλισμού


Εγχειρίδιο κυβερνητικού συνδικαλισμού
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο των ενστόλων. Συνέπεσαν τα συνέδριά τους σε μια εποχή που η κυβέρνηση πάει τόσο καλά, ώστε οι σύνεδροι δεν προλαβαίνουν να χειροκροτούν τους εκπροσώπους της… Τι πάει να πει νεοδημοκράτες, πασόκοι, συριζαίοι, ανελίτες, δημαρίτες, χρυσαυγίτες, κνίτες, όλοι μαζί εν χορώ, ζήτω η Ελλάς!
Καλός ο πρόλογος για να γελάσουμε, κακός για την αποκρουστική πραγματικότητα που ζουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.
Οι εκπρόσωποί τους αυτήν την πραγματικότητα αντιμετωπίζουν εν γνώσει τους ότι αυτοί που τους εξέλεξαν δεν τρώνε κουτόχορτο. Έχουν μάθει να ξεχωρίζουν ποιοι εννοούν αυτά που λένε όταν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και παλεύουν με τα προβλήματά τους και ποιοι τους κοροϊδεύουν με τη διγλωσσία τους.
Κάποιοι επιμένουν ότι ανάμεσα στους συνδικαλιστές της χώρας μας υπάρχουν κι αυτοί που διατηρούν υπόγειες διαδρομές σε κόμματα και υπουργεία. Εκτός από την επίσημη διαδικασία, έχουν παράλληλες κρυφές σχέσεις. Αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις επιμένουν ότι είναι πολλαπλοί οι στόχοι τους. Τους αποκαλύπτουν, λένε, οι κινήσεις τους και αραδιάζουν μια σειρά πράγματα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο ενός Εγχειριδίου του καλού κυβερνητικού συνδικαλιστή!
Να βοηθήσουν τον υπουργό και το κόμμα.
Να εξασφαλίσουν το προνόμιο της ενημέρωσης για την πολιτική που θα εφαρμοστεί στη συνέχεια.
Να εμφανίσουν ως δική τους πρόταση αυτό που θα εξαγγείλει αργότερα ο υπουργός.
Να μπλοκάρουν μια πρόταση του σωματείου τους αν ο υπουργός δεν είναι έτοιμος να την αποδεχτεί.
Να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του αντιπάλου τους για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση το κόμμα και τον υπουργό.
Να πάρουν ανοικτά θέση υπέρ του υπουργού ή κάποιου νομοσχεδίου.
Να αδιαφορήσουν για το όποιο κόστος αν αργούν οι αρχαιρεσίες για την επανεκλογή τους, πιστεύοντας ότι οι κουτσουκέλες τους θα έχουν λησμονηθεί.
Να εκνευρίσουν και να αποδιοργανώσουν αυτούς που επιμένουν να χτυπούν τον υπουργό και το κόμμα.
Να δυσφημίσουν τους συνεπείς υπερτονίζοντας τα λάθη και τις αδυναμίες τους.
Να προκαλέσουν σύγχυση στα απλά μέλη.
Να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που δεν έχει τη δική τους έγκριση.
Να λοιδορήσουν όποιον τολμήσει να παρουσιάσει μια διαφορετική σκέψη που δεν κινείται εντός των δικών τους προδιαγραφών.
Άποψή μας είναι ότι ο συνδικαλισμός των ενστόλων διεκδικεί υψηλά επίπεδα σοβαρότητας και αγωνιστικότητας, τηρουμένων των αναλογιών και των ιδιαιτεροτήτων του χώρου. Όταν απαγορεύεται δια ροπάλου η επίσημη ταύτιση των παρατάξεων με τα πολιτικά κόμματα αναπόφευκτο είναι να μην περιφρουρείται και να διαταράσσεται η θεσμοθετημένη απαγορευτική σχέση. Εκεί σπεκουλάρουν αυτοί που αρέσκονται στο παρασκήνιο και στη διαβολή. Ενώ παριστάνουν τους δημοκράτες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, δουλεύουν υπογείως για ίδιον όφελος. Κι αν τυχόν τολμήσει συνάδελφός τους να τους αμφισβητήσει, έχουν έτοιμη την απάντηση.
Ποιος, εγώ; Λάθος κάνεις συνάδελφε…
Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως, ένα συνδικάτο που θέλει να τιμά το ρόλο του, οφείλει να γνωρίζει τους κινδύνους και να λαμβάνει μέτρα αυτοπροστασίας. Γιατί ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός κι όποιος … γαβγίζει δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι είναι σκύλος. Άνθρωπος είναι αλλά έχει απλώς μπερδέψει το ρόλο του.
πηγή: enatokalopaidi.blogspot.gr-skaythess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου